reklama

„Łódzkie na talerzu" smaki regionu z Pałacu Saskiego w Kutnie

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

„Łódzkie na talerzu" smaki regionu z Pałacu Saskiego w Kutnie - Zdjęcie główne

Udostępnij na:
Facebook
Kulturasponsorowany"Łódzkie na talerzu” to cykl, który powstał z pasji do lokalnych smaków, ludzi i miejsc. Tym razem odwiedzamy nową wizytówkę województwa łódzkiego, czyli zrewitalizowany Pałac Saski w Kutnie.

W pałacowej kuchni powstały przysmaki, którymi zajadano się – a jakże – w czasach saskich. Wszystko powstało z produktów dostarczonych przez lokalnych producentów, a w rolę bezcennego pomocnika w kuchni wcielił się… wiceprezydent miasta. W najnowszym odcinku poznacie Państwo nie tylko kulinaria z minionej epoki, ale również historię kutnowskiego Pałacu Saskiego oraz inicjatywy i imprezy, które odbywają się w tym jedynym w swoim rodzaju obiekcie, który zdecydowanie warto odwiedzić. Dowodem na to jest przyznana niedawno nagroda „Cudu Polski” National Geographic Traveler Poland, która rozsławia Muzeum Pałac Saski na cały kraj.

 

 

Partnerami odcinka, bez których realizacja nie mogłaby się odbyć są:

Mecenas odcinka

Partner Lokalizacyjny

Partnerzy

   

 

 

 

Artykuł pochodzi z portalu kutno.net.pl. Kliknij tutaj, aby tam przejść.
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo