reklama

Pora na pyry, czyli ziemniaczana uczta po raz drugi! [ZDJĘCIA]

Opublikowano:
Autor:

Pora na pyry, czyli ziemniaczana uczta po raz drugi! [ZDJĘCIA] - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościZnęceni zniewalającymi zapachami, zjadacze ziemniaczanych znakomitości znów zapełnili Zamek! Druga odsłona Festiwalu Ziemniaka nie rozczarowała, przyciągając tłumnie miłośników popularnego kartofla. Wśród wczorajszych gości znaleźli się i tacy, którzy z myślą o pyrkach przemierzyli 400 km. Podobnie jak za pierwszym razem, na talerzach prym wiodły kluski gostynińskie, które konsumenci okrzyknęli gwiazdą imprezy.

Znęceni zniewalającymi zapachami, zjadacze ziemniaczanych znakomitości znów zapełnili Zamek! Druga odsłona Festiwalu Ziemniaka nie rozczarowała, przyciągając tłumnie miłośników popularnego kartofla. Wśród wczorajszych gości znaleźli się i tacy, którzy z myślą o pyrkach przemierzyli 400 km. Podobnie jak za pierwszym razem, na talerzach prym wiodły kluski gostynińskie, które konsumenci okrzyknęli gwiazdą imprezy. 

Ponadto, goście mieli okazję skosztować szarych klusek ziemniaczanych z białym serem, kartoflarza, kremu ziemniaczanego z boczkiem, placków ziemniaczanych, klusek ziemniaczanych z mięsem, czy zupy ziemniaczanej. A gdy już napełnili swoje żołądki, przyszedł czas na małą potańcówkę. A jak imprezę podsumowuje prezes Zamku?

- Cieszę się, że organizowane przez nas wydarzenia kulinarne spotykają się z dużym zainteresowaniem. Mieliśmy przyjemność gościć uczestników, którzy pokonali 400 km by móc w skosztować potraw przygotowanych na festiwal. Staramy się by urozmaicić ofertę, a tym razem festiwal zakończył się potańcówką - relacjonuje Paweł Gostyński. - Wykorzystujemy tradycyjne przepisy kuchni polskiej a szczególnie lokalnej. Po raz drugi kluski gostynińskie skradły podniebienia naszych gości, którzy okrzyknęli to danie gwiazdą festiwalu. Wszystkie potrawy wykonał zespół Kucharek z Zamku Gostynińskiego. To dzięki ich pracy z sukcesem promujemy nie tylko Zamek, ale i Gostynin - komentuje prezes. 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE