Kanapka co roku jest sprzedawana w McDonald'sach tylko w okresie jesienno-zimowym. W poprzednim roku sprzedaż wystartowała 24 listopada. W tym ma się pojawić wcześniej, bo już 8 listopada. Przynajmniej według nieoficjalnych informacji – bo tych potwierdzonych przez sieć McDonald's trudno szukać. Ma to być niespodzianka dla fanów fast foodów.
Drwal droższy niż ostatnio, ale z dodatkowym składnikiem
Burger Drwala jest to najpopularniejszy z zimowych przysmaków w amerykańskiej sieć barów szybkiej obsługi. Pojawia się tylko we wspomnianym zimowym menu, co powoduje, że ustawiają się po niego kolejki smakoszy. O jego popularności świadczy choćby fakt, że jeszcze przed wprowadzeniem go do sprzedaży ludzie wymieniają się nieoficjalnymi informacjami na temat ceny, a także nowych składników, które mogą znaleźć się w kanapce.W poprzednich latach klasyczny Burger Drwala składał się z sera topionego w panierce, wołowiny, dwóch plastrów bekonu, sałaty lodowej oraz prażonej cebulki w bułce serowo-bekonowej. Całość dopełniał sos i przyprawy. Jeżeli chodzi o podstawę kanapki, to tu raczej nic się nie zmieni. Dodatkowo Burger Drwala na ostro zawierał także papryczki jalapeño oraz pikantny sos, burger w wersji z żurawiną zawierał oczywiście sos żurawinowy, a wariant podwójny – dwie porcje wołowiny.
W poprzednim roku McDonald’s serwował kilka rodzajów kultowej kanapki. Był to:
-
- Burger Drwala klasyczny – 24,90 zł
- Burger Drwala podwójny – 29,90 zł,
- Burger Drwala z kurczakiem – 24,90 zł,
- Burger Drwala z żurawiną – 26,40 zł.
Burger Drwala 2023 – nowość, czyli kanapka z chrzanem
Tydzień później, ok. 15 listopada, mają się pojawić kolejne opcje (z kurczakiem, z żurawiną i na ostro) oraz nowość. W tym roku ma to być Burger Drwala z chrzanem. Jeżeli chodzi o ceny, to oczywiście będą one wyższe niż rok temu. Za każdą z kanapek będziemy musieli zapłacić o około 4 złote więcej. Portal pysznosci.pl poinformował, że zniknąć za to ma opcja z podwójnym mięsem.W mediach społecznościowych, na profilach, gdzie ukazała się informacja, że kanapka za chwilę wejdzie do menu, pojawia się mnóstwo komentarzy. Jedni zastanawiają się nad jej fenomen, inni przyznają, że już planują wypad do maca.
"Wiemy, że narazimy się dużej liczbie wielbicieli Drwala, ale próbowaliśmy tego burgera 2x i naprawdę nie jest to nic, co rozwala smakowo głowę. W wielu lokalnych małych burgerowniach jedliśmy takie burgery, że Drwal przegrywa w przedbiegach. Poza tym jesteśmy fanami lokalnej małej przedsiębiorczości, a nie "korporacyjnego" jedzenia".
"Wina Tuska, że Drwal taki drogi".
"Drwal jest najlepszy, czekam".
"Drwal co rok słabszy i przereklamowany".
"Menu na najbliższe tygodnie ustalone" - to cześć komentarzy na profilu pyszkosci.pl.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.