reklama

II Powiatowy Kongres Żywieniowy w GCE [FOTO]

Opublikowano:
Autor:

II Powiatowy Kongres Żywieniowy w GCE [FOTO] - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościWczoraj w Gostynińskim Centrum Edukacyjnym odbył się II Powiatowy Kongres Żywieniowy pod hasłem „Wpływ odżywiania na zdrowie psychiczne człowieka” zorganizowany przez Powiat Gostyniński i Gostynińskie Centrum Edukacyjne. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym Instytutu Medycyny Pracy im. Jerzego Nofera w Łodzi oraz Polskiego Klastra Edukacyjnego.

Wczoraj w Gostynińskim Centrum Edukacyjnym odbył się II Powiatowy Kongres Żywieniowy pod hasłem „Wpływ odżywiania na zdrowie psychiczne człowieka” zorganizowany przez Powiat Gostyniński i Gostynińskie Centrum Edukacyjne. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym Instytutu Medycyny Pracy im. Jerzego Nofera w Łodzi oraz Polskiego Klastra Edukacyjnego.

Szeroką grupę odbiorców Kongresu stanowili: przedstawiciele szczebla administracji rządowej i samorządowej, przedstawiciele Polskiego Klastra Edukacyjnego, przedstawiciele szkół kształcących w zawodzie kierowca -mechanik, przedstawiciele środowiska związanego z kształceniem i egzaminowaniem kierowców zawodowych oraz przedstawiciele branży transportowej. Celem Kongresu była analiza wpływu odżywiania na kondycję psychiczną człowieka, ze szczególnym uwzględnieniem roli odżywiania w kontekście wykonywania zawodu kierowcy. 

Powyższa tematyka została zaprezentowana przez wybitnych prelegentów specjalizujący się w obszarze dietetyki i psychologii takich jak: dr hab. Lucyna Kozłowska z Katedry Dietetyki Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. dr hab. n. med. Alicja Bortkiewicz z Zakład Fizjologii Pracy i Ergonomii Instytutu Medycyny Pracy im. prof. Jerzego Nofera w Łodzi oraz dr Adrianna Potocka z Zakładu Psychologii Pracy Instytutu Medycyny Pracy im. prof. Jerzego Nofera w Łodzi. Swoją obecnością Kongres uświetnili: prof. dr hab. Wojciech Wąsowicz z Zakład Monitoringu Biologicznego i Środowiska Instytutu Medycyny Pracy im. prof. Jerzego Nofera w Łodzi oraz Pan Andrzej Markowski Dyrektor Centrum Badań i Usług Psychologicznych. 

Kongres połączony był z Targami Zdrowej Żywności, podczas których swoje produkty zaprezentowali następujący wystawcy: 
1. GREEN FACTORY
2. FILERYB 
3. SANTE
4. OSM SANNIKI
5. AGATEX
6. COCOA SUROVITAL
7. POLSKIE EKO ZAGRODY 
8. DUBIELAK
9. POLSKIE SADY
10. BIO PIEKARNIA W GRZYBOWSKIEJ ARCE
11. TECHNIKUM ŻYWIENIA W GCE 
12. TECHNIKUM HANDLOWE W GCE

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE