Na krótkim filmie widać, jak pracownik zmazuje nadurkowanę datę z butelki z produktem spożywczym, a także jak pracownicy wyjmują towar z opakowań. W tle informator tłumaczy:
- Wyjmowany jest towar i wrzucany do kadzi. Kadzie jadą do topielnika, w topielniku są rozpuszczane i z powrotem pakowane z nową datą - słyszymy.
Zwiastun kwituje wypowiedź eksperta.
-To jest skandal na skalę międzynarodową.
Czy w płockim zakłądzie dochodzi do "odświeżania" żywności?
Emisja "Magazynu Śledczego Anity Gargas" w czwartek 9 listopada o godz. 22:30 na TVP1.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.